UKCLogga2
Foto: Pressbild 2019
Foto: Pressbild 2019

acroyoga

Acroyoga är en lekfull träningsform för alla utan krav på tidigare kunskap inom yoga, akrobatik, dans eller gymnastik. Genom acroyogan utmanas du både fysiskt och mentalt på ett fantastiskt roligt för en starkare, flexiblare kropp med bättre kroppskontroll. 

Acroyoga utövas vanligen i grupper om tre som man väljer själv på plats. En bas, en flygare och en passare så allt går säkert till. Alla i grupperna hjälps åt att utföra övningarna på ett säkert sätt.

Medlemskap krävs i Uppsala Kampsportcenter för både träning och kurs, 400 SEK/år

Nybörjarkurs i Acroyoga 
När: Söndagar kl 18:00-19:00 29/9-10/11
Var: Kungsgatan 79
Kostnad: 450 SEK + medlemskap (drop in 150 SEK/gång)
Föranmälan: https://forms.gle/1QMTgntNdA79ufXo9

Nybörjare/fortsättning i Acroyoga
(svårighetsnivå/tema är ej bestämt)
När: April 2020
Var: Kungsgatan 79
Kostnad: 300 SEK + medlemskap (drop in 150 SEK/gång)
Föranmälan: https://forms.gle/1QMTgntNdA79ufXo9

Träning Acroyoga 
När: Söndagar 19:00-20:00, Kungsgatan 79
Fredagar 16:00-17:30, Vretgränd 8
(ändrade start/slut-tider annonseras ut via https://www.facebook.com/pg/acroyogaUppsala/events/ )

Åke Göransson
Enduroåkaren som bytte motorcykeln mot människor. Efter många år på endurocykeln tog jag steget att börja dansa Lindy Hop och eftersom jag alltid har imponerats av dansakrobatik lärde jag mig akrobatiken i Lindy Hop. År 2014 började jag med Acroyoga och startade facebook gruppen “Acroyoga Uppsala” så sedan dess har jag undervisat i Acroyoga. Med Acroyogan får jag utvecklas att klara det jag trodde var omöjligt och genom att undervisa får jag ta del av den fantastiska känslan när andra människor utvecklas/lyckas. Jag har haft fantastisk nytta av övrig erfarenhet i min utveckling i Acroyoga vilket jag även tränar aktivt minst två gånger per vecka med Marie. 

Marie Björling
Tyckte att idrottslektionerna i grundskolan var måttligt roliga och fann rörelseglädjen senare i livet genom klättring som jag höll på med i många år. 2012 började jag med pole dance, vilket är en slags akrobatisk dans på en stolpe. Det höll jag på med på avancerad nivå ett antal år. Av en slump snubblade jag över akroyoga 2015 och fastnade snabbt för denna utmanande sport och som lätt lockar fram både kreativitet i improvisation och även till många skratt. Jag gick vidare med stående parakrobatik och tränar aktivt både akroyoga och parakrobatik med min ständige vapenslagare Åke Göransson.