UKCLogga2


Aktuell information med anledning av coronaviruset

På Uppsala Kampsport & Hälsocenter följer vi myndigheternas rekommendationer. Ändras de, ändrar vi. Fattar myndigheterna ytterligare beslut följer vi dem.

 

Vårat förhållningssätt har hela tiden varit att följa myndigheternas rekommendationer och att tillgängliggöra träning i möjligaste mån.
 

Här hittar du senaste informationen gällande vår verksamhet under coronakrisen. Tveka inte att höra av dig om du undrar något!

Tisdagen 14:e april

Vi har nu anpassat vårt schema för att bättre möta smittskyddsriktlinjer och folks allmänna oro, fler ändringar kan komma att ske framåt beroende på efterfrågan på respektive pass. Nedanstående schema kommer att gälla from vecka 17, dvs med start 20/4. 

Uteträning innebär en blandning av fys, kortare löpning och styrkeövningar utomhus. Alla kan vara med, vi anpassar! Vi samlas på innergården för att undvika att det blir trångt med folk i hallen. Kom gärna några minuter innan passet börjar, så vi kan röra på oss när passet börjar. Finns intresse kan endel av passen komma att avslutas med styrka i salen sista kvarten nu när det är kallare ute, men vi anpassar efter gruppens önskemål och detta kan man givetvis hoppa över om man inte alls vill träna inne. Kläder efter väder samt löparskor/gympaskor är att föredra!
Thaipassen på mellannivå öppnar för deltagare i nybörjargruppen som kört tidigare, då några av nybörjarpassen försvunnit. Vi anpassar övningarna efter individ, det är bara att säga till tränaren för passet!
Generell info: alla övningar som inkluderar direkt-/närkontakt (sparring, clinch, styrkeparövningar, tappin’ games, mm) kommer ej ingå i gruppundervisningen. Träning på mits är fortfarande inom riktlinjerna och kommer därför fortsätta vara den centrala träningen på våra thaipass. Var noggrann med att tvätta händerna före och efter träningen! Skulle vissa pass få för många deltagare kommer vi se över schemat för att hålla alla pass i mindre grupper.
När vädret tillåter kommer vi börja köra vissa av de vanliga thaipassen ute, mer info kommer om detta senare!

Vi kommer även under denna tid ge nya medlemmar möjlighet till att teckna medlemsskap hos oss utan bindningstid, för att kunna haka på våra uteträningar och online-pass! Detta för att även folk vars gym stängt, lagsporter blivit inställda eller folk med osäker inkomst framöver kan få träningen gjord under åtminstone en kortare tid/så lång tid de önskar.

Måndagen 13:e april
 
Vi har nu kommit igång med vår Online Training till våra medlemmar som man kan göra uteslutande hemma eller i kombination med ordinarie träning.
 Gå in på länken nedan, klicka på den blåa knappen för att bli medlem i Facebook gruppen, där vi kommer att lägga in Youtube länkar till alla våra träningspass Online.
https://www.facebook.com/uppsalakampsport/
Har du inte Facebook? Meddela oss så skickar vi länkarna via mejl.
 
Här kommer lite info som rör er alla med anledning av Covid-19.
 
Som bekant förbättrar träning immunförsvaret på lång sikt och är även bra för den mentala hälsan.
Vi tycker att detta är viktigt och väljer att hålla öppet så länge som möjligt men följer givetvis Folkhälsomyndighetens riktlinjer;
-stanna hemma om du är sjuk. 
-tvätta händerna
-håll lite avstånd 
-undvik att pilla dig i ansiktet 
 
Vi har redan sett stort manfall på passen och inser att vi måste anpassa oss mer efter situationen. 
Vi kommer även att satsa på uteträningar som vi sett varit framgångsrika i andra situationer då vi tvingats vara utomhus. Exempelvis löpträning, styrkepass samt thaipass när underlaget tillåter. 
Vi är starka och vi gör detta tillsammans! 
Det har ni, våra fantastiska medlemmar, redan visat flera gånger om! 
 
Angående autogiro/betalning av medlemskap så vädjar vi; 
Låt ert medlemskap rulla för att hjälpa oss igenom detta och kunna fortsätta träna hos oss efter virustiden blåst över. 
 
Vi vill inget annat än att se er på gymmet även efter detta, men tyvärr är situationen så att risken är stor att det inte finns något gym att komma tillbaka till utan ert stöd. 
 
För er i riskgrupp som inte kommer kunna träna på väldigt lång tid finns möjligheten att lösa medlemskap för enbart videopassen till reducerat pris. 
Om du, liksom vi, är  ekonomiskt utsatt av krisen, där träningen kan vara den enda fasta punkten för att behålla fokus. Prata med mig om en alternativ lösning. 
 
Vi värnar om våra medlemmar och den fina, familjära stämning vi skapat tillsammans på klubben - låt oss ta oss igenom detta tillsammans! Tack!
 
Måndagen den 23:e Mars
 

Precis som tidigare vill vi uppmana våra medlemmar att inte gå och träna om man är sjuk. Det är lika viktigt för den egna hälsan, som för omgivningens hälsa.

Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom, även milda, att begränsa sociala kontakter för att inte smitta andra.

De personer som har rest i områden där coronaviruset sprids ska vara uppmärksamma på
symtom som hosta, andningssvårigheter eller feber.

Den som har symptom ska stanna hemma och kontakta Vårdguiden via telefon 1177.

Den som inte har några sjukdomssymptom, men ändå har frågor om coronaviruset uppmanas däremot att ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Är du 70 år och äldre, ska du i möjligaste mån undvika sociala kontakter.

Vi ger er möjligheten att träna hemma genom Online Training då många väljer att stanna hemma på grund av symptom eller andra orsaker så kan du fortförande träna med oss!


Vid förändrat läge
Vi följer dagligen utvecklingen. Om läget skulle ändras och det kommer särskilda rekommendationer så återkommer vi med information om detta här på hemsidan & i  sociala medier.

Mer information finns också på https://www.folkhalsomyndigheten.se/ 

Rekommendationer angående idrott och träningsanläggningar från Folkhälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/ 

Tillsammans klarar vi detta!
Coronakrisen är en stor utmaning för alla – och för vår verksamhet. I vår förening och verksamhet måste vi tänka till så att vi följer våra riktlinjer på bästa sätt. Vi hoppas att du som medlem har förståelse för de beslut och anpassningar vi måste genomföra. Vi behöver alla tillsammans bidra till att vi kan fortsätta sprida rörelseglädje.

Ta hand om dig och fortsätt röra på dig. Det får dig att må bra och stärker ditt immunförsvar!
Vi ses!